Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le ppoti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Dupa in jur de 500 de treceri pe langa Soare, cea mai mare parte a ghetii si gazului unei comete se pierde, ramanand un obiect compus din roca, foarte asemanator ca aspect cu un asteroid.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La restaurantul garii... La o masa se cinstesc trei indivizi cu bere. Un rand, altul se uita sa vada cand e plecarea trenului X. Unul zice:
-Hai sa mergem ca pleaca trenul. Ceilalti mai cer un rand si inca unu ,trenul suiera si pleaca. Cei trei se imbulzesc, care sa ia bagajele si fug spre tren, unul se urca, il incurajeaza si pe al doilea, se prind de bara vagonului, se urca. Trenul ia viteza... al treilea se opreste si respira si incepe sa rada. Si rade, si rade de nu se mai putea opri. Un trecator il intreaba:
-Dar de ce razi omule, ai pierdut trenul si celalalt e peste sapte ore...
-Cum sa nu rad domnule, cand cei din tren au venit doar ca sa ma conduca la gara!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ OMINATI_ NE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult