Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Ti-e gandul numai la distractie. Totusi ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mierea, acest aliment delicios, cu parfum delicat, este preparat de catre albine. Modul de formare al mierii este, insa, destul de putin cunoscut, datorita valentelor mai putin estetice ale procesului. Ca materie prima in fabricarea mierii este folosit nectarul, care sufera o prelucrare in gusa albinei, este partial hidrolizat si imbibat cu saliva albinei. Apoi este debordat in alveole. Astfel se pregateste mierea florala.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Chelner, in supa mea e o musca!
-Va aduc pliciul imediat

-Chelner, in supa mea e o musca!
-La pretul asta la ce va asteptati? la o colibri?!

-Chelner, in supa mea e o musca!
-E bucatarul cel tanar si iar a incurca meniul simplu cu al dumneavoasta. Va aducem imediat gandacul.

-Chelner, in supa mea e o musca!
-Si de ce sunteti suparat?! Cat poate sa manance o biata musca?!

-Chelner, in supa mea e o musca!
-Nu putem sa va aducem o alta supa, dar dati-ne musca si va aducem o fidea.

-Chelner, in supa mea e o musca!
-Sunteti norocos: cel de-alaturi a nimerit doar un vierme.

-Ce e mic, negru si bazaie in supa?
-Daca bazaie, e insecta, daca e negru, e din Africa, daca e mic... stiu e o musca subnutrita!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMINA_ I_ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 octombrie 1818
Voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia

La 11 octombrie 1818 ( 29 septembrie 1818 dupa calendarul vechi) voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia. A devenit faimos pentru felul cum a parasit domnia, pentru codul de legi din Valahia care ii poarta numele (Legiuirea Caragea), pentru politicile sale fiscale excesive, dar si pentru masurile efective luate importriva unei mari epidemii de ciuma bubonica, izbucnita in anul 1813, la un an de la urcarea sa pe tron (Ciuma lui Caragea). Cat timp s-a aflat pe tronul Tarii Romanesti, Caradja a reusit sa stranga o avere uriasa. Temandu-se de o interventie a turcilor, Caradja a fugit din tara. Toate podurile de la Bucuresti la Brasov au fost distruse, ca nicio forta urmaritoare sa nu-l mai ajunga. Caradja isi pregatise cu grija fuga, trimitand din timp mari sume de bani in Elvetia si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei. Dupa cateva saptamani de la intrarea in Brasov, Caradja si apropiatii sai au plecat catre Peninsula Italica si s-au stabilit la Pisa. A donat mari sume de bani miscarii nationale grecesti Eteria, cat si terenuri orasului Atena, unde si-a petrecut restul vietii, traind din averea acumulata in tara Romaneasca. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult