Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Coroana Civica, unul dintre cele mai mari onoruri care putea fi primit in Roma Antica, era acordata unei persoane care salva viata alteia in lupta, omorand adversarul, fara sa piarda teren.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mergand prin padure,un iepure,vazand un lup fumand,l-a intrebat: Ce e chestia aia dintre dinti care scoate fum? Lupul:Tigara.Iepurele:Si de unde o ai?Lupul:De la ursul boxer. Mese iepurele,si la jumatatea drumului uita numele obiectului.Merse inapoi.DUpa ce aflase iar,mese si din nou la jum. drumului iara uita.Cand s-a intors,lupul i-a spus cum se numeste,dar a mai spus ca daca mai vine odata sa-l intrebe,il omoara.Iepurele merse iar,si la jum. drumului uita iar numele.Isi zise ca o sa descurce(mare greseala...).A ajuns la ursul boxer,si ursul,iesind cu manusile de box si transpirat de la incalzire,se uita la iepuras,care a spus:Ursule,imi dai si mie una de aia intre dinti de o sa-mi iasa fum?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

TR_ NC_ IAT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult