Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Inainte ca armatele naziste sa invadeze Parisul in Al Doilea Razboi Mondial, operele de arta din Muzeul Luvru au fost distribuite in secret cetatenilor francezi bogati, care le-au ascuns in casele lor din intreaga tara.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O pereche aveau un ciine tare rau. Intr-o zi barbatul decide sa se debaraseze de catel. Il ia, il baga in masina il duce la citiva metri distanta si se intoarce acasa, peste o ora se trezeste cu catelul la usa. A doua zi il ia, il baga in masina si duce la citeva strazi departare, apoi se ntoarce acasa, pestec 2 ore apare si ciinele la usa.
A treia zi, il ia, il baga in masina si face turul orasului, o ia pe o strada, pe alta pina gaseste unde sa-l lase. Peste citeva ore suna telefonul casei.
Ridica sotia:
-Alo?
-Draga mea, catelul a ajuns acasa?
- A ajuns.
-Cheama-l la telefon ca m-am ratacit......

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ _ INATIUNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult