Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cele "trei ceasuri rele" din cadrul zilelor de marti si sambata au explicatii astrologice. In astrologia orara, zilele de marti si sambata contin 3 ore planetare guvernate de Saturn, considerata cea mai dificila planeta de pe cer. De fapt, oricare alta zi din saptamana contine "ceasuri rele". In fiecare zi, lui Saturn ii revin cate 2 ore planetare, doar in zilele de marti si sambata exista 3 ore ale lui Saturn, considerate a fi cele "trei ceasuri rele"

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pe malul unui rau se plimba o furnica,ea ar dori sa treaca raul dar bineinteles apa este prea mare pentru ea.Dupa un timp ea observa ca un elefant se pregatea sa treaca raul.
Se duce ea atunci la elefant si il roaga sa o ajute sa treaca raul.
Dupa ce elefantul a ajutat-o sa treaca apa furnica fericita ii multumeste:
-Vai draga elefantule esti cel mai bun,cel mai marinimos,cel mai binevoitor......
-Termina si dezbraca-te...!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOMINA_ IUN_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 august 1227
Se stinge din viata Ginghis Han

La 18 august 1227 trece in nefiinta Ginghis Han, unul dintre cei mai mari cuceritori din toate timpurile. Ginghis Han („Intemeietorul“) a cucerit o mare parte din Asia si Europa, punand temeliile Imperiului Mongol si facand astfel unul dintre cele mai mari imperii pe care le-a cunoscut istoria omenirii. In anul 1206, la 42 ani si dupa o campanie militara impotriva unor triburi din estul Mongoliei, devine „mare conducator” (1206-1227) (hagan, „hanul hanilor”), sub numele de Ginghis, al unei populatii vorbitoare de dialecte mongole si turcesti. Ginghis a unit triburile mongole si a reusit sa ocupe cu ostile sale teritorii vaste, spre est, pana la Marea Chinei si spre vest pana la Marea Caspica, cuprinzand de doua ori dimensiunea Imperiului Roman si de patru ori Imperiul lui Alexandru cel Mare. 

› vrei mai mult