Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In lumea animalelor recordul la sarituri este detinut de antilopa cu labe negre care sare peste 12 m. Cangurul cenusiu sare peste 8 m, delfinul 5 m, elanul 4 m.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Dupa ce a castigat razboiul din Irak, presedintale Americii sa duce la o scoala sa varbeasca cu elevii.
-Dragi copai, astazi imi putoti pune cate intrebari vreti.
Micul Jhon:
-D-le presedinta, am 2 intrebari: unde a avut loc cel mai mare atac terorist care a fost facut vreodata? (acest atac a fost facut bineintales de americani, atunci cand s-a folosit paima oara bomba atomica sau. . . nucleara) sa cealalta intrebare: de ce ati atacat Irak-ul? Pt. ca nu aveati nici in motiv. . . poate doar sa le luati petrolul. . . Dar sa suna sa presedintale nu mai are timp sa raspunda. La a doua ora intaa presedintale din nou in clasa sa o fetota spune:
-Am sa eu 4 intrebari: cele pe care le-a pus micul Jhon si: dece s-a sunat cu 25 de minute mai devreme sa unde a disparut micul Jhon??

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

D_ MINATIUNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult