Distractie
Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)
Azi poti sa te consideri norocos. Incearca sa participi la tombole sau concursuri. Posibil sa castigi.
› vrei zodia taCultura generala
Codul bunelor maniere spune ca atunci cand urcam intr-un mijloc de transport in comun (tramvai, autobuz, troleibuz, metrou, etc) rucsacul trebuie dat jos de pe spate. Tu faci asta?
› vrei mai multBancul zilei
O soacra vroia sa stie daca cei 3 gineri tineau la ea.
In I zi se arunca intr-o fantana.Primul ginere, care o vazuse, se grabi sa o salveze.A II-a zi in fata portii se afla o Dacie cu dedicatia:"De la mama soacra cu multumire".
Soacra se arunca din nou in fantana si desigur al doilea ginere sare sa o salveze.A II-a zi in fata portii se afla un Trabant cu dedicatia::De la mama soacra cu multumire".
Soacra se arunca din nou in fantana.Al treilea ginere cand o vazu se gandi:
-De ce sa o ajut?Daca la primul ginere i-a daruit o Dacie, la al doilea un Trabant, mie sigur o sa-mi daruiaca o bicicleta sau o trotineta.
A II-a zi in fata portii se afla un Jeep cu dedicatia:"De la tata socru cu multumire".
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
VAL_ _ _ TAT_ A
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
31 martie 1437
Rascoala taraneasca de la Bobalna
La 31 martie 1437 izbucnea rascoala taraneasca de la Bobalna, primul din razboaiele taranesti care aveau sa zguduie Transilvania. Rascoala a inceput atunci cand Gheorghe Lepes, episcopul catolic al Transilvaniei, a cerut sa se plateasca zeciuiala pe trei ani anteriori si intr-o singura transa, in conditiile in care aceasta nu mai fusese stransa din anul 1434. Mai mult, micii nobili maghiari si locuitorii romani (care inainte erau scutiti de plata zeciuielii, fiind ortodocsi) au fost si ei obligati sa o plateasca. Cand taranii au refuzat sa plateasca zeciuiala, episcopul i-a excomunicat. Miscarea a cuprins toata iobagimea: romani, secui, maghiari si sasi, acestora adaugandu-se oraseni saraci, lucratorii de la ocnele din Dej, Sic sau Cojocna, dar si o parte a micii nobilimi.