Distractie
Horoscopul zilei
![](https://www.clopotel.ro/utile/horoscop/img/stil1/berbec.jpg)
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Astazi o sa descoperi ca o parte din priestenii tai, te vorbesc pe la spate si intentioneaza sa te indeparteze. Chiar daca este deranjant si dureros, cel mai rau lucru pe care il poti face este sa le raspunzi cu aceeasi moneda.
› vrei zodia taCultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
Intr-o dimineata un rus se trezeste si vede pe fereastra americani cu tancuri pe strazile din Moscova, la care iese afara si striga:
"Freedom!, Freedom!" la care soldatul ii raspunde:
"Niet Freedoom, Hallowen!".
Shop Clopotel.ro
![Biologie - Clasa 7 - Manual in limba germana - Alexandrina-Dana Grasu, Jeanina Cirstoiu](https://www.libris.ro/img/pozeprod/26863/26862962-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 4
_ AG_ _ AR_ _ AR_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Biologie - Clasa 7 - Manual in limba germana - Alexandrina-Dana Grasu, Jeanina Cirstoiu](https://www.libris.ro/img/pozeprod/26863/26862962-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei
La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).