Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Caracatita se poate camufla! Cea mai uimitoare linie de aparare este capacitatea sa de a se ascunde in vazul celor din jur. Cu ajutorul unei retele de celule de pigment si a muschilor de specialitate din pielea sa, caracatita poate potrivi aproape instantaneu culorile, modelele si chiar texturi ale imprejurimilor sale. Pradatorii cum ar fi rechinii, anghila sau delfinii inoata pe langa caracatite fara a le observa. Exista specii de caracatita care sunt capabile sa-si schimbe forma corpului pentru a imita alte animale. Unele pot sa desurubeze un capac sau chiar sa se strecoare prin locuri foarte greu acesibile, deoarece au capul foarte moale.
› vrei mai multBancul zilei
Un iepure intra intr-o cofetarie :
-Nu va suparati, dati--mi si mie un suc de banane si doi morcovi!
Cofetarul ii da sucul si morcovii, iepurele bea sucul si-si baga morcovii in urechi.
A doua zi la fel. A treia zi iepurele intra in cofetarie:
-Nu va suparati, dati-mi si mie un suc de banane si doi morcovi.
Cofetarul, curios de ce iepurele bea sucul si-si baga morcovii in urechi, ii spune ca nu mai are. Atunci iepurele ii cere cofetarului un suc de morcovi si doua banane. Cofetarul ii da sucul si bananele. Iepurele bea sucul si-si baga bananele in urechi. Cofetarul furios il intreaba pe iepure:
-Bai iepurasule de ce ai baut sucul si ti-ai bagat bananele in urechi?
la care iepurele:
-Pai daca nu mai aveati morcovi.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RE_ HIZITORIU
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "RECHIZITORIU"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".