Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pe 5 martie se sarbatoreste Ziua florii de colt, care mai este numita si "floarea-reginei" sau Leontopodium nivale. Este o specie de plante erbacee, perene, care creste in munti calcarosi, in pajisti de pe versanti abrupti si insoriti sau pe stanci. Termenul pentru aceasta planta atat in limba engleza, cat si in limba germana este "edelweiss", fiind compus din cuvintele "nobil" si "alb". Se sarbatoreste pe 5 martie deoarece cuvantul "edelweiss" a fost descoperit pentru prima data in scris pe 5 martie 1784.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un cioban batran merge la oras. In gara de nord se da jos si merge sa ia un taxi. Vede un mercedes negru, frumos. Se suie in el si ii spune soferului sa-l plimbe prin Bucuresti.
Dupa cateva minute de liniste, ciobanul incepe cu un sir de intrebari: pt ce e butonul ala, pt ce e maneta aia etc.
Soferul ii raspunde la toate, dupa care ciobanul intreaba ce e semnul ala pe capota masinii. Acesta ii spune ca e un semn cu care isi fixeaza el tintele.
Ciobanul, nelamurit ii spune sa-i arate practic. Soferul spune:
- Uite vezi biciclistul ala? Il fixez acum si dau peste el.
Se apropie de biciclist, se face catre el dupa care il evita. Mai vad un motociclist si cu acesta la fel, aceeasi poveste. La urmatorul biciclist soferul se face catre el, dupa care se aude un zgomot. Nedumerit se intoarce si-l intreaba pe cioban:
- Ce s-a intamplat?
La care ciobanul, foarte fericit, ii raspunde:
- Noroc ca-l luai eu pe asta ca-l ratai tu si de data asta!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



MAGHIARIZARE



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 ianuarie 1866
Se stinge din viata carturarul Aron Pumnul

La 12 ianuarie 1866 trece in nefiinta Aron Pumnul, carturar roman, lingvist, filolog, participant la evenimentele Revolutiei de la 1848 din Transilvania. A fost profesor de limba si literatura romana si un animator cultural de prestigiu, avand o deosebita vocatie pedagogica. Printre elevii pe care i-a avut s-a numarat si Eminescu, care i-a dedicat prima sa poezie publicata - “La mormantul lui Arun Pumnul”.

› vrei mai mult