Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Oamenii de stiinta au elaborat sase pasi pentru a reduce cele mai grave efecte ale schimbarilor climatice: 1. inlocuirea combustibililor fosili cu energii regenerabile, cu emisii reduse de carbon; 2. reducerea emisiilor unor poluanti precum metanul; 3. protejarea ecosistemelor terestre; 4. consumarea in principal de alimente pe baza de plante si de mai putine produse pe baza de animale; 5. crearea unei economii fara carbon; 6. stabilizarea populatiei umane. Oare pot oamenii sa respecte acesti pasi?
› vrei mai multBancul zilei
Intr-o noapte ploioasa un barbat face autostopul.
Vede o masina care avea viteza mica si se urca in ea din mers, dar nu vede pe nimeni la volan.
Omul se inspaimanta.
Dupa ceva timp vede o curba si nu stie ce sa faca, dar vede o mana care intra pe geam si roteste volanul si tot asa la urmatoarele curbe.
Inspaimantat barbatul iese din masina si se duce la o carciuma. Acolo le povesteste la toti ce i sa intamplat.
Dupa cateva minute intra doi oameni si spune unul:
-Uite ma, asta e prostul care a intrat in masina noatra in timp ce noi o impingeam!!!!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ AL_ D_ TATEA
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.