Pentru Scoala
Horoscopul zilei
Cultura generala
Antonie van Leeuwenhoek este savantul danez care a observat pentru prima data bacteriile (anul 1676), utilizand un microscop format din doua lentile construit chiar de el.
› vrei mai multBancul zilei
La ora de psihologie profesorul le arata elevilor cele trei stari: de calmare, iritare si enervare. Scoate un celular formeaza un numar si zice:
Alo, Gica este acasa?
Nu este nici un Gica lanr. acesta de telefon - cu calm
Acesta a fost starea de calm.
Mai suna o data la acelasi numar si zice:
Alo, gica este acasa?
Domnule, v-am mai spus nu este nici un gica la acest nr. de telefon - starea de iritare.
Acesta a fost starea de iritare.
Si ultima stare cea de enervare:
Mai suna inca o data la acelasi numar si zice:
Alo, Gica este acasa?
Ma tu n-auzi ca nu este nici un GiCA aici - starea de enervare.
Acesta a fost starea de enervare.
Dupa aceste, Bula vine din ultima banca vine la profesor ii iai telefonul din mana si formeaza la numarul la care a fosrmat si profu de trei ori si zice:
Alo, Sunt Gica , m-a cautat cineva?
Shop Clopotel.ro
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate |
Ultimele examene la testele nationale
22 Iunie 2007Absolventii claselor a VIII-a au avut de ales, pentru ultima proba obligatorie de la testele nationale, intre istoria romanilor sau geografia Romaniei. Subiectul cu numarul 58 de la Istoria romanilor a cuprins patru cerinte. La primul punct, elevii au avut de ales raspunsul corect din patru variante. In al doilea subiect s-a cerut completarea spatiilor libere cu anumite date istorice, precum locul de desfasurare a unui eveniment istoric sau domnitorul prezent la acesta. La subiectul al treilea, elevii au avut de descris anumite etape din timpul participarii Romaniei la primul razboi mondial. La ultimul punct, elevii trebuia sa descrie, intr-o pagina sau doua, lupta pentru independenta Tarii Romanesti, desfasurata la sfarsitul secolului al XVI-lea.
Varianta cu numarul 58 de la Geografia Romaniei, disciplina pentru care au optat majoritatea elevilor, a avut trei cerinte. La prima cerinta - cu opt subpuncte, elevii au avut de ales un raspuns corect din patru varinate. A doua cerinta a vizat completarea spatiilor libere cu anumiti termeni mentionati. In ultimul punct al subiectului 58 s-a cerut caracterizarea unei singure forme de relief din Campia Romana si Podisul Getic. Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Svetlana Preoteasa, a spus ca pentru proba de joi, cei mai multi elevi, adica aproximativ 65%, au ales Geografia Romaniei. Prima afisare a rezultatelor va avea loc pe 24 iunie, iar in aceeasi zi se vor putea depune si contestatiile. Rezolvarea acestora este prevazuta in perioada 25-27 iunie, iar afisarea rezultatelor finale, in data de 28 iunie. Cei care nu au promovat testele nationale vor putea sustine din nou examenul in sesiunea din 2008. Pana atunci vor urma cursurile unei scoli de arte si meserii. (M.S.)
Sursa: Ziua
|