Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Incepi sa interactionezi mai mult cu familia. Asta iti va da ocazia sa descoperi multe lucruri noi pe care nu le stiai despre unii membri ai familiei. Este un moment bun de reconectare si relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Matei Andis a inventat in 1921 masina de tuns electrica.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La un examen de intrare in politie s-au prezentat 3 concurenti, doi dintre ei fiind pilele cuiva mare din politie. Intra primul concurent, pila domnului colonel X.
Examinatorul:
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani. Puteti sa-mi spuneti in ce an a avut loc aceasta rascoala ?
-In anul 1907.
-Perfect, sunteti admis.
Intra al doilea concurent, pila domnului general Y.
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani. Puteti sa-mi spuneti cati tarani au participat la aceasta rascoala ?
-Peste 40.000.
-Perfect, sunteti admis.
Intra al treilea concurent, fara nicio pila.
-Dupa cum stiti, in anul 1907 a avut loc o mare rascoala taraneasca, la care au participat peste 40.000 de tarani. Puteti sa-mi scrieti numele si adresa fiecaruia ?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Petitie pentru subiecte mai usoare la Bacalaureat

10 Martie 2008
Elevii de clasa a XII-a se plang de faptul ca subiectele propuse pentru Bacalaureat sunt prea dificile. Nemultumitii au intocmit si semnat deja petitii adresate Ministerului Educatiei, in care cer refacerea subiectelor si publicarea de rezolvari propuse de autorii acestora.

O astfel de petitie, stransese deja mai mult de 27.00 de semnaturi pana ieri dupa amiaza. Autorii arata ca gradul de dificultate a subiectelor propuse la matematica „depaseste cu mult nivelul mediu al cunostintelor unui elev de clasa a XII-a“ si ca exista cazuri de profesori care nu pot rezolva anumite subpuncte. Asta ar putea duce, spun ei, la cazuri de promovare a examenului „prin mita si prin pile, va sustine coruptia in scoli si nu va fi nicidecum un mod de a ne evalua eficient“. De asemenea, elevii reclama publicarea cu intarziere a subiectelor si faptul ca unele texte contin greseli.

De cealalta parte, reprezentantii ministerului spun ca sunt dispusi sa refaca variantele, le cer insa elevilor observatii punctuale. Cele 43.500 de subiecte propuse la toate disciplinele se afla in dezbatere publica pana la sfarsitul acestei luni, precizeaza directorul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in invatamantul Preuniversitar (CNCEIP), Cristian Mirescu.

Nu mai exista un prim subiect usor si restul de o dificultate mai ridicata, ca in ceilalti ani, ci subiecte ale caror subpuncte au diferite grade de dificultate. Asta deoarece din acest an nu mai exista variante gata combinate, ca in trecut, ci pentru fiecare subiect in parte, explica Mirescu. „Cred ca e ceva necurat cu aceste petitii. Toate culegerile aparute pana acum sunt facute dupa vechiul model de subiecte. De aceea, e posibil ca printre instigatori sa se numere si autorii de culegeri“, a mai declarat el.

Ministerul Educatiei asteapta observatiile punctuale pana pe 31 martie, la adresa de e-mail bacalaureat@cnceip.ro. Dupa definitivarea subiectelor, vor fi publicate rezolva rile, ce vor fi trimise apoi catre toate scolile din tara. 17 martie este un alt termen-limita: pana atunci, elevii trebuie sa hotarasca la ce obiecte vor sustine probele la alegere.

Evenimentul Zilei

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri