Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Crocodilul nou-nascut e de trei ori mai mare decit oul, din care abia a iesit.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intrebare:Ce e rosu cu dungi negre?
raspuns:O zebra infuriata
:)

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Pentru admiterea la liceu elevii sunt conditionati sa promoveze testele nationale

27 Iunie 2007
Desi rezultatele finale nu s-au afisat inca statisticile arata ca un procent de 79,66% din candidatii de anul acesta care au participat la testele nationale isi vor continua studiile la liceu, iar 20,34% care au picat sau sau au fosat eliminati se vor indrepata catre o scoala de arta si meserii. Afisarea rezultatelor de maine dupa rezolvarea contestatiilor va modifica intr-o mica masura procentele de mai sus.

Conform reglementarilor aflate in vigoare, dupa afisarea rezultatelor de maine, absolventii de clasa a VIII-a vor trebui sa-si completeze fisa de inscriere la liceu. Completarea fisei cu optiunile conteaza foarte mult pentru admiterea la liceu. Astfel, fiecare elev va trebui sa tina cont de locul pe care o ocupa in ierarhia pe judet sau pe capitala deoarece il va ajuta foarte mult in completarea fisei cat mai corect. Elevii trebuie sa mai tina cont si de ultimile medii cu care s-a intrat la liceele preferate de ei, precum si faptul ca anul acesta procentul de promovabilitate de anul acesta este mai mare si implicit si mediile de la testele nationale sunt mai mari.

Inscrierea la liceu se face pe baza mediei obtinuta la testele nationale, care conteaza 50%, si pe baza mediei generale din clasele V-VIII tot in procent de 50%. Exceptie fac liceele/clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele bilingve pentru care se sustin probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale, pentru care se sustin si probe de verificare a cunostintelor la limba materna.

Procesului de repartizare ordoneaza elevii descrescator (dupa media de admitere) si-i repartizeaza pe rand (incepnad cu cel care are media cea mai mare). Fiecare elev este repartizat la prima optiune de pe fisa sa unde mai sunt locuri. Daca unui elev, optiunile exprimate nu-i permit sa intre la nici un liceu pentru ca locurile au fost ocupate de elevi cu medii mai mari decat el, respectivul elev va ramane nerepartizat.Pentru a intelege mai usor algoritmul, luam urmatoarele exemple:

A. Presupunem ca elevul are media 10. El este cel mai bun din judet, este repartizat primul, deci la prima sa optiune. El este primul care ocupa primul loc din judet.

B. Presupunem ca elevul are media 9 si la prima sa optiune s-au ocupat 14 locuri de catre 14 elevi cu medii mai mari decat media lui. El va fi al 15-lea repartizat la prima sa optiune.

C. Presupunem ca elevul are media 8 si la prima sa optiune s-au ocupat toate locurile de catre elevi cu medii mai mari decat a lui. Daca la a doua sa optiune mai exista locuri libere, el va repartizat la a doua sa optiune.

Altfel, se verifica a treia optiune de pe fisa sa, si urmatoarele, in ordine, pana la gasirea primei sale optiuni la care mai sunt locuri libere.

De notat ca nu se poate intampla ca "locul tau" sa fie ocupat de catre cineva cu medie mai mica decat a ta, pentru ca tu esti repartizat inaintea lui !

D. Presupunand ca elevul A are media de admitere 8.93 si optiunea X pe locul 2 in fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8.91 si optiunea X pe locul 1 in fisa de optiuni, candidatul A are prioritate la repartizarea pentru optiunea X (in cazul in care candidatul A nu a fost repartizat la optiunea de pe primul loc), avand media mai mare decat B.

Daca se intampla ca doi elevi sa aiba mediile de admitere egale, cei doi vor fi departajati folosindu-se, in ordine, urmatoarele criterii:
- media generala obtinuta la testele nationale
- media generala de absolvire a claselor V-VIII
- media obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul testelor nationale
- media obtinuta la proba de matematica din cadrul testelor nationale
- media obtinuta la proba de limba materna din cadrul testelor nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale

In cazul in care la un liceu se intampla ca pe ultimul loc sa fie trei elevi, care au avut aceeasi optiune si care mediile de admitere mentionate anterior la primele patru puncte de departajare sunt la fel, cei trei elevi vor fi admisi la optiunea solicitata.

Pentru cei are nu au promovat testele nationale departajarea se face in felul urmator: daca exista doi elevi sau mai multi care au aceeasi medie de absolvire, criteriile de diferentiere sunt:
- media generala la limba si literatura romana obtinuta in clasele V-VIII
- media generala la matematica obtinuta in clasele V-VIII
- media generala la limba materna obtinuta in clasele V-VIII, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna pentru candidatii care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.

Completarea fiselor se va face in perioada 30 iunie si 6 iulie, iar prima repartizare computerizata va avea loc pe data de 13 iulie

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri