Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa sa mai citesti o carte, chiar daca nu are legatura cu scoala. Nu strica sa faci putin exercitiu de citit. Chiar daca vremea e frumoasa, nu strica sa mai citim din cand in cand.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plantele marine, mai ales algele, care formeaza planctonul oceanelor, produc 75% din cantitatea de oxigen, eliberata prin fotosinteza; cele terestre - 25%

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ai auzit ca profesorul nostru de mate s-a dus la o partida de vanatoare si acolo s-a luat un mistret dupa el si l-a fugarit pana in sat?
-Vezi,nici mistretul nu-l poate suferi!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Istoria a fost mai grea decat geografia

13 Decembrie 2007
Elevii care au optat pentru a sustine teza cu subiect unic la geografie s-au simtit ceva mai norocosi decat cei care au ales istoria. Profesorii au sustinut ca subiectele pentru teza cu subiect unic la geografie au fost mai usoare decat cele de la istorie care au fost un pic mai complicate. "Subiectele la geografie au fost accesibile, aproape usoare. Ultimul subiect, la care elevii trebuiau sa compare relieful Campiei Romaniei cu relieful Campiei de Vest, a fost foarte usoara! Ma asteptam sa fie ceva mai greu", a declarat Sofia Tesleanu, profesor de geografie.

Pentru primele doua subiecte, elevii au avut de rezolvat cerinte usoare: inaltime, vecini sau diviziuni. Elevii mai aveau de recunoscut pe hatra unitatile de relief marcate cu numere. Un elev mediu va reusi sa obtina cu usurinta note mai mari decat in clasa, iau un elev cu un nivel slab va reusi sa obtina nota cinci.

Daca pentru cei care au ales geografia a fost usor, nu putem spune acelasi lucru si pentru cei care au optat pentru istorie. La primul subiect, elevii aveau de pus in ordine cronologica trei evenimente istorice si daca nu erau atenti pierdeau 15 puncte.

Punctele 6 si 7 de la al doilea subiect le-au ridicat ceva probleme elevilor. De exemplu, la punctul 6 ei trebuiau sa prezinte doua asemanari si o deosebire dintre statul dac si politica acestuia la sfarsitul secolului I d.Hr, iar la punctul 7 trebuiau sa identifice si sa prezinte doua urmari ale intemeierii provinciei Dacia.

Un elev bun la invatatura va reusi sa obtina 10 fara probleme, unul de nivel mediu va obtine note apropiate de 9, iar un elev slab ar putea obtine nota 5. Maine, 14.12.2007, elevii vor sustine ultima teze cu subiect unic de pe semestrul I.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri