Pentru Scoala
Horoscopul zilei
Cultura generala
Lemnul de abanos nu pluteste pe apa. Provine de la copacii exotici, din genul Diospyros. Este un lemn negru, greu, foarte dur folosit pentru confectionarea unor instrumente muzicale, mobilier de lux etc
› vrei mai multBancul zilei
Culmea inaltimi
Sa stai in varful unui bloc de desen
Shop Clopotel.ro
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate |
Cererea pentru meditatii in crestere
16 Octombrie 2007In foarte multe unitati de invatamant preuniversitar, la cererea parintilor si cu acordul conducerilor sunt organizate contra cost meditatii in afara orelor de pregatire rezervate special in orarul scolar. O parte dintre parinti au considerat ilegale aceste ore suplimetare. Liliana Preoteasa, directorul general al Directiei Management Invatamant Preuniversitar din cadrul Ministerului Educatiei, a declarat ca "Nu este de competenta Ministerului Educatiei sa urmareasca aceasta activitate. Noi nici nu autorizam scolile sa faca asa ceva, nici nu le dezautorizam. Profesorul meditator are insa obligatia sa inregistreze la Fisc venitul obtinut".
Odata ce a crescut cererea pentru meditatii era de asteptat ca si pretul sedintelor de pregatire sa creasca. Fata de anul trecut s-a produs o crestere in medie de 10 lei; daca anul trecut parintii plateau in jur de 20-25 lei pentru sedinta de meditatie, anul acesta vor fi nevoiti sa scoata din buzunar 30-35 lei pentru aceeasi sedinta.
In ce priveste problema meditatiilor contra cost in scoli, profesorii sunt obligati sa se inregistreze la administratia financiara, iar directorul scolii trebuie sa respecte legea invatamantului care prevede: "Institutiile si unitatile de invatamant care organizeaza activitati finantate integral din venituri proprii (inclusiv meditatii, n.r.), potrivit legii, pot acorda salariatilor care participa la realizarea acestor activitati, in limita veniturilor realizate, urmatoarele drepturi salariale suplimentare: un supliment de pana la 30% din salariul de baza al functiei, pentru personalul didactic calificat, didactic auxiliar si nedidactic; o indemnizatie de pana la 20% pentru personalul didactic necalificat din mediul rural care desfasoara activitate didactica".
|