Pentru Scoala
Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
Incepi sa interactionezi mai mult cu familia. Asta iti va da ocazia sa descoperi multe lucruri noi pe care nu le stiai despre unii membri ai familiei. Este un moment bun de reconectare si relaxare.
› vrei zodia taCultura generala
Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.
› vrei mai multBancul zilei
Un medic isi aduce studentii in vizita la un ospiciu. Se opresc la un salon unde era un barbat cu privirile ratacite.
- Vedeti, acest barbat si-a pierdut mintile fiindca femeia cu care trebuia sa se casatoreasca l-a refuzat.
- In urmatoarea rezerva il vom vizita pe cel care a luat-o...
Shop Clopotel.ro

Versiune pentru imprimare |
Toamna tesatoareToamna mandra, harnicaSi de bunuri darnica A-mpartit a ei comori: Frunza-i dat-au vantului, Iar roada pamantului Dat-o-au la muncitori. Dat-au in pentru stergare Si porumb pentru cosare Plin de tinte aurii, Si toti strugurii din vie Pentru dalba veselie De la nunti si cumatrii. Dat-au inca pentru coasa Iarba-i verde si frumoasa Care-n vai au inflorit; S-a ei paseri cantatoare, S-a ei siruri de cucoare Tainicului Rasarit. S-au ramas, sarmana, goala, Pe cand viforul se scoala Aducand gerul de an!... Ce-a sa faca ea la iarna? Norii vin ca sa astearna Pe campii lungul troian. Vai de ea!... Ce-a sa devia Sub cumplita vijelia Care sufla oterit Peste vaile uscate, Peste apele-nghetate, Peste codrul desfrunzit? Dar nu-i pasa!... Cat e soare, Toamna, mandra tesatpare, Pune furca-n braul ei, Ca sa toarca si sa tese Panza lata-n ite dese De-nvalit umerii sai. Si torcand de-a lungul trece Peste brazda murga, rece, Unde ies painjini mii. Iar fuioru-i de matasa Pe pamanat in urma lasa Mreji de raze argintii. Caye lanuri, vai intinse, Toate-acuma sunt cuprinse De lungi fire ce lucessc. Unele s-aduna-n caier. Altele, perdute-n aer, Tainic, lin calatoresc. Toamna grabnic le urzeste, Le-mpleteste, nevedeste, Si cu toate la un loc Ea-si lucreaza-o-nvalitoare Ca sa mearga-n sezatoare Si sa ia parte la joc. Iat-o in camesa alba, Cu lefti mari lucind in salba, Mar cat ochii sai caprii. Trista iarna-o pizmuieste Si prin neguri o pandeste Descantand vrajitorii. Iar romanul cu drag spune: " Doamna! fa inca-o minune! Scoate0o fata-n calea mea, Ca si toamna harnica Si de suflet darnica, Sa-mi fac traiul meu cu ea!" |